V naravi ni ničesar nekoristnega...

/ 0

Nahrbtnik za nošenje otroka

Nahrbtnik za nošenje otroka Deuter Kid Comfort (1, 2, 3)

1st Apr '16

Deuter nahrbtniki za nošenje otrok so med najbolj priljubljenimi pri nas. Upravičeno. Ponujajo napreden sistem, ki zagotavlja vrhunsko udobje in varnost otroku in staršu, kljub temu ohranjajo relativno nizko težo ter izjemno ventilacijo oz. zračenje hrbta. Premišljena zgradba nahrbtnika za nošenje otroka pušča dovolj prostora za shranjevanje skupaj s prednjimi žepi na pasu.

Čeprav imajo vse serije Kid Comfort enako ime, pa ni ravno tako. Poleg sestavnih delov, kot so žepi, palerina in podobno, je pomembna razlika med serijami Kid Comfort 1, 2 in 3 v hrbtiščih.

Deuter za nahrbtnike za nošenje otrok uporablja dva tipa hrbtišč, Deuter Aircomfort Vario System in Deuter Aircontact Pro System. Kakšna je razlika?

Deuter Aircomfort Vario System

Deuter Aircomfort Vario System imata nahrbtnika Kid Comfort Air in Kid Comfort 1. Hrbtišče Aircomfort je nastavljivo po višini, da se prilagaja hrbtu nosača. Zasnovan je na aluminijastem okvirju, ki prenaša težo na boke nosača. Glavna prednost hrbtišča pa je zračnost.

Deuter Aircontact Pro System

Kid Comfort 2 in 3 nudita bolj tehnično treking hrbtišče. Glavna prednost je udobje, ki ga zagotavljata tudi pri večji teži nahrbtnika. Bočni pas nahrbtnika je gibljiv in se premika skupaj z gibanjem nosača, kar pomeni, da porabi manj energije saj ga nahrbtnik manj ovira pri gibanju. Hrbtišče sestavljata 2 komore v obliki “V”, ki zagotavljata prožnost a držita obliko hrbtišča obenem.

Za krajše sprehode, potovanja in mestno uporabo pri katerih se otroka nosi krajši čas je morda bolj uporabno zračno in lažje Aircomfort hrbtišče, medtem ko je za uporabo v hribih skoraj treba izbrati Aircontact Pro hrbtišče.

Video predstavitev Deuter kid Comfort 1, 2 in 3

Poglejte si video seznam predvajanja v katerem so predstavljeni nahrbtniki za nošenje otrok Deuter kid Comfort 1, 2 in 3.