V naravi ni ničesar nekoristnega...

Deli objavo


/ 0

Kampiranje

Najbolj divje destinacije za aktivni dopust

6th Nov '15

Časi, ko smo na morju ležali in se sončili so mimo. Vedno več nas išče destinacije, ki omogočajo športne, ali druge aktivnosti. Ta težko dosežen dopust hkrati omogoča tudi sprostitev, kot naj bi jo nudilo ležanje na plaži, da se ne vrnemo bolj utrujeni in napeti, kot smo tja odšli. Z namenom, da predstavimo možnosti, ki jih še niste upoštevali objavljamo deset top hotelov in destinacij, na katerih lahko preživite odličen, aktiven in navdihujoč dopust.

Booking.com

Safari Coctail

kolesarjenje po poteh slonov

Singita Grumeti Reserves, Serengeti nacionalni park, Tanzanija

Mobilni Safari kamp z 14 hektari površine za zasebno uporabo. Šotoraste in stacionarne koče so opremljene s skrinjami iz mahagonija, retro usnjenimi stoli in eprzijskimi preprogami. Faru Faru s šestimi hiškami ponuja pogled na reko Grumeti. Pred hišo z odprtim nebom in bazenom si privoščite koktail ob sončnem zahodu in pogledu na slonje črede, …

Singita Sabora Camp in Tanzania www.luxurysafaricamps.com/singita-sabora.html

Singita Sabora Camp in Tanzania www.luxurysafaricamps.com/singita-sabora.html

Na voljo so vam spa centri, tenis igrišča, joga center, safari ipd.
S kolesom ali konjem se odpravite po sledeh slonov, ali na jezero Manyara in ob dolino Rift, kjer ahko opravite tudi kakšno pohodniško turo. Razdalje so od 5 do 25 kilometrov, tako posamezne ture trajajo od 4 do 7 ur. Na voljo vam je tudi podpora z avtom.

Več na: www.luxurysafaricamps.com/singita-sabora.html

Krpljanje in ture s helikopterjem

Ranč Triple Creek, Montana

winter_riging_1920x960

Muharjenje na reki Bitterroot. Krpljanje čez prelaz Chief Joseph, ki pripelje na 2214 metrov in povezuje Montano in Idaho. Turno smučanje, rafting, razgledovanje s helikopterjem itd. Vse lahko zaključite z odlično odlično večerjo, vročo banjo in posedanjem in sproščanjem pred kaminom.
Plezanje, kolesarjenje in pohodništvo

Več na: www.triplecreekranch.com

stage_stop_exterior_1920x800

Cape Town

Športno plezanje na gori Table Mountain

vir: http://www.capeconcierge.co.za/

vir: http://www.capeconcierge.co.za/

Najboljša plezališča, Oudtshoorn, Montagu, Waterval Boven, Wave cave in Rocklands, so oddaljena od 200 do 500 kilometrov. Poti za pohodništvo je veliko, Cecilia Forest, Constantiaberg, Constantia Nek, … Možnosti kolesarjenja so neskončne, od ceste do zemlje.
Mesto vam ponuja praktično vse, vključno s hotelom #1:
Vstopite skozi vrata v veliko, »high tech« sobo z veličastno sliko, visokim oknom s pogledom na Table Mountain. Na voljo vam je vinska klet, sushi, mojster Nobuyuki Matsuhisa’s Nobu, welness, …
Priporočena soba:
Standardna soba za goste št. 505(in 507) ima odličen razgled, preddverje, jedilnico in dve spalnici… Žal smo ime hotela nekje založili.

Booking.com