V naravi ni ničesar nekoristnega...

/ 0

OutDoor oprema

REI zaprl vrata na črni petek

15th Jun '16

Črni petek v ZDA sledi zahvalnemu dnevu in naznanja začetek nakupovalne sezone. Na ta dan večina trgovin odpre vrata že zelo zgodaj in ponudi posebne akcijske cene, s katerimi otvorijo nakupovalno mrzlico. Čeprav črni petek ni praznik, večina delodajalcev, z izjemo trgovcev, zaposlenim omogoči dela prost dan.

Ime “črni petek” izvira iz Filadelfije, kjer so ga sprva uporabljali v povezavi s prometnim kolapsom, ki je sledil prazničnemu zahvalnemu dnevu. Kasneje so dodali še razlago, ki pravi, da “črni petek” označuje trenutek, ko trgovci začnejo ustvarjati dobiček oziroma preidejo iz rdečih v črne številke. (enaa.com)

Eden izmed največjih trgovcev z “outdoor” opremo REI pa je na črni petek zaprl “vrata” svojih trgovin. REI je pogumno zavzel proti-potrošniško držo. Ker obstajajo zaradi ljudi, ki svoj čas preživljajo v naravi, je podjetje svojih 12000 zaposlenih poslalo domov, plačali pa so jim polno oz. kot na običajni delovni dan, da bi ti svoj čas preživeli kot želijo, aktivno v naravi torej.

Poteza se poteguje tudi za nagrade na festivalu v Cannes-u prihodnji teden, bila pa je izjemno odmevna. Med favorite za osvojitev Leva jo je predlagal tudi oglaševalski portal AdWeek.