V naravi ni ničesar nekoristnega...

/ 0

OutDoor oprema

Iti ali ne iti – Freeride & plazovi

1st Jan '16

Težko se je upreti spustu po novozapadlem pršiču. Dovolj pa je ena napačna odločitev, ki se ne ozira na 1000 pravilnih. Kdaj spustiti in se sprostiti in kdaj ne. Poglej si.

Za tale projekt, ki je nedvomno vrhunski, so se združili veliki, ki se očitno svoje odgovornosti zavedajo skladno s položajem v družbi. To so plazovni centri Utah in Colorado, Kanadski plazovni center, Backcountry Access, Ameriška zveza za plazove, Red Bull Media in Brainfarm. Poglejte si video spodaj in obiščite domačo stran projekta za varnost pred plazovi KBYG (know before you go).

39 smrti povprečno v severni Ameriki zaradi plazov v zadnjih 10 letih

37% smrtnost zasutih v plazovih v ZDA zadnjih 10 let

300 km/h  in višjo hitrost lahko pridobi plaz …

vir: kbyg.org

Know Before You Go from Trent Meisenheimer on Vimeo.

” It doesn’t matter if you have made thousands of good calls – all it takes is one bad call and that is one too many. Some days the mountains are screaming GET OUT OF HERE and some days they are saying come on in – it’s time to party.” – Jeremy Jones

Do you know when to back off and when it’s good to go? The Know Before You Go avalanche awareness program will get you started down the path of learning the language of the mountains and becoming a better and safer rider.

The Utah Avalanche Center and the Colorado Avalanche Information Center have teamed up with Avalanche Canada, Backcountry Access, the American Avalanche Association, the American Institute of Avalanche Research and Education, the National Avalanche Center, Sherpas Cinema, Red Bull Media House, Brainfarm, and others to bring you this beta which is unlike any other PSA you are likely to see.

Go to kbyg.org for more information.


 

O Know Before You Go

Gre za program, ki traja približno eno uro in sestoji iz ogleda videa, slikovne predstavitve, predavanja strokovnjaka za plazove ter pogovora.

Namen je posredovati znanje tistim, ki jim plazovi predstavljajo tveganje, z namenom “know before you go” torej, v smer, da je posameznik sposoben tveganje oceniti in se odločiti pametno glede podviga.

Več na:

kbyg.org

brainfarmcinema.com