V naravi ni ničesar nekoristnega...

/ 0

OutDoor oprema

Vibram Arctic podplat za led

12th Mar '16

Vibram Arctic, je nov podplat izdelan z namenom, da drži na ledu. Predstavili so ga na letošnjem Outdoor Retailer Winter Market, tako da so namestili veliko ledeno površino, na kateri so mimoidoči lahko preizkusili podplat Vibram Arctic (video spodaj).

Po ocenah mnogih medijev in revij (Gearjunkie, Outdoor Retailer Winter Market) gre za eno izmed najboljših novosti outdoor opreme v letu 2016.

Vibram podplat na ledu

Pri Vibram pravijo, da gre za podplat, ki nudi do 3-krat boljši oprijem na ledu od vseh obstoječih Vibram podplatov. Spojino so testirali dve leti, prvič pa predstavili trgu januarja letos na Zimskem OR. Vibram Arctic podplat naj bi učinkovito služil do 200 miljam uporabe na ledu. Posebnost podplata, ki je sicer bolj estetske narave, pa so fotokromatski delci v podplatu, ki se bodo v podplatu obarvali modro, ko bo temperatura padla pod 0°C.

Moker in suh led

Drugo vprašanje je ali podplat nudi oprijem na mokrem, ali suhem ledu? Arctic Grip tehnologija je zasnovana z namenom, da odpravi nevarnosti mokrega ledu. Vsi Arctic Grip čevlji pa bodo imeli dodano spojino Vibram IceTrek podplata, ki je namenjen uporabi na suhem ledu. Tako bo Vibram Arctic podplat služil splošni uporabi na ledu.

vibram-arctic-podplat

Čevlji z Vibram Arctic podplatom

Vibram Arctic Grip podplat je všečen in edinstven, zato marsikomu zbudi tudi dvom, da gre za marketing bolj kot za uporabnost. Všečnost tega izdelka pa seveda zbudi vprašanje, kje kupiti Vibram Arctic poodplat. V ZDA bo možno podplat dobiti z zamenjavo podplata na primernih obstoječih čevljih (Sole Faktor program).

V 2016 ima ekskluzivno zastopstvo za podplat Vibram Arctic družba Wolverine Worldwide, ki je lastnik blagovnih znamk kot so Saucony, CAT, Merrell, Sperry, Chaco, in druge. Verjetno bodo čevlji z Vibram Arctic Grip podplatom na policah jeseni 2016. Vibram bo nato Arctic podplat ponudil tudi nekaterim drugim podjetjem, ki bodo s prodajo podplata lahko začeli jeseni 2017.

Vibram Arctic Grip test

Mnenja mimoidočih, ki so preizkusili Vibram Arctic Grip podplat:

Viri: 

gearjunkie.com

outdoorretailer.com

us.vibram.com/arctic-grip