best vinyl cutting machine
Rabljen nahrbnik za nošenje otroka

Nahrbtnik za Nošenje Otroka: Ugodno a Kvalitetno

Nahrbtniki za nošenje otrok

Nahrbtniki za nošenje otrok

13. februarja, 2019 Comments (0) Nahrbtnik za nošenje otroka, Nahrbtniki

Najboljši nahrbtniki za nošenje otrok

najboljši nahrbtniki za nošenje otrok

Nahrbtniki za nošenje otrok so primerni za otroke, ko ti lahko samostojno sedijo, to je nekje okoli oz. po 6 mesecu starosti otroka. So nujna oprema vsakega starša, saj omogočajo odhod v naravo, bodisi na sprehod, bodisi na turo. Družini omogočijo, da skupaj preživi čas s sabo in v miru, v naravi. Odlični so tudi za sprehod po mestu, po opravkih itn. Imajo izrazito prednost v primerjavi z vozočkom, saj z njimi postanejo dostopna tudi področja, kamor z vozičkom ni mogoče, obenem pa so po izkušnjah mnogih, otroci v nahrbtnikih za nošenje otrok bolj mirni in pridni. Sedijo namreč takoj ob staršu tako niso tako odmaknjeni, sedijo višje, kar pomeni, da vdihujejo manj smoga, kot v vozičku ter vidijo bolje svet okoli sebe. Tudi tresljajev je več, kar jih dodatno pomirja.

Kako izbrati nahrbtnik za nošenje otroka

Obstajajo različni nahrbtniki za nošenje otrok, od najlažjih in najbolj preprostih, ki so podobni nosilkam, le da so na hrbtu, do konkretnih nahrbtnikov, ki so narejeni po zgledu treking oz. gorniških in nudijo vse, od hrbtišča in naramnic do zaščite pred dežjem in vetrom, od meha za vodo, do primerne zaščite v primeru padca. O slednjih govori ta tema.

Na splošno o tem, kako kupiti in izbrati nahrbtnik za nošenje otroka si preberite v:

Najprej je torej potrebna orientacija staršev, kje bodo uporabljali nahrbtnik za nošenje otroka, kdo vse ga bo nosil, kako pogosto in koliko časa. Nahrbtniki naj bi služili tja do dveh, treh let starosti otroka, saj pozneje lahko že sami pridejo kamorkoli.

Nekateri nahrbtniki za nošenje otrok so zelo prilagodljivi, a so hrbtišča kljub temu na voljo v različnih velikostih, saj je ena izmed najbolj pomembnih stvari ravno oprijem hrbtišča. Bolj kot se nahrbtnik prilega nosaču, staršu, tem bolj udobno bo tudi za otroka, saj bo bolj stabilen in bo manj opletal pri gibanju.

Tip hrbtišča nahrbtnika je pomemben tudi v smislu uporabe.

Mestni ali pohodniški nahrbtnik za nošenje otroka

Za mestno uporabo, za na morje oz. za potovanja so bolj primerni nahrbtniki s hrbtiščem z mrežico, ki so bolj zračni, a manj udobni. Take je smiselno izbrati kadar nahrbtnika za nošenje otrok ne bomo nosili dlje kot kakšno uro, saj drugače postanejo neudobni. So pa izvrstni ravno zaradi zračnosti in lahkotnosti, zato pa bolj primerni za na morje, za nakupovanje, za na sprehod, …

Druga možnost so nahrbtniki za nošenje otrok s hrbtiščom ki ima polni stik s hrbtom (full contact). Ti nudijo maksimalen oprijem in stabilnost ter dolgoročno udobje pri nošenju. Taki so primerni za hribe.

Če iščete nahrbtnik za nošenje otroka za v hribe, za lažje, krajše ali težje daljše ture, je spodnji izbor pravi za vas. Vsi so dodelani izdelki najbolj priznanih proizvajalcev pohodniške, gorniške in alpinistične opreme, zato z nobenim od njih ne boste zgrešili kaj dosti in je odločilno le še vprašanje detajlov in cene.

Osprey poco nahrbtnik za nošenje otroka

nahrbtniki za nošenje otrok

Osprey Poco Plus in Premium nahrbtnika za nošenje otrok sta v glavnem vidna na primerjalnih testih. Poco plus ima dodano strehico za zaščito pred soncem in nekaj žepov ter večji predel za shranjevanje. Vsi pa imajo tisto kar je nujno. To je funkcionalno hrbtišče, v katerem ni problem nositi 10 kg in več ter nastavljiv sedalni del za otroka in naramnice. Osprey Poco Plus je sicer oblikovno in tehnično dodelan in nudi vse kar potrebujete a med tukaj izbranimi nudi najmanj. Cena: 249 € v iglusport.si

Deuter Kid Comfort nahrbtnik za nošenje otroka

Deuter Kid Comfort je pri nas verjetno najbolj priljubljen in razširjen nahrbtnik za nošenje otrok. Prvi razlog je ta, da je Deuter med proizvajalci nahrbtnikov na splošno zelo cenjen v Evropi. Imajo izvrstno tehnologijo hrbtišč, vrhunske materiale in kvalitetno izdelavo. Drugi razlog za to je, da imajo nahrbtniki Deuter Kid pravzaprav vse, kar lahko pričakujete. Deuter Kid Comfort 2 ima popolnoma nastavljivo hrbtišče za nosača, naramnice na dveh delih in v pasu. Ima več žepov za shranjevanje malenkosti ter en večji predel za shranjevanje. Glavna ali pa najbolj izrazita prednost je udobje. Udobje za otroka in nosača. Otroka namreč posedemo v nadpovprečno oblazinjen del, ki ga objame iz vseh strani. Ima tudi zanke za noge, kamor se otrok lahko upre, kar je pomemben element pri daljših turah. Nosača pa objame hrbtišče Aircontact, katerega glavni prednosti sta nastavljivost, zračnost in stabilnost. Nastavljivo je po višini, po njem potekajo kanali za pretok zraka. Pomemben faktor, ki ga ima Kid Comfort je tudi TUV standard. Cena 249 € v kibuba.com

Deuter Kid Comfort 3 ima integrirano strehico, nastavljive zanke za noge ter več žepov. Cena je 299 € v kibuba.com

Vaude Shuttle nahrbtnik za nošenje otroka

najboljši nahrbtniki za nošenje otrok

Vaude Shuttle Comfor in Premium izhajata iz Jolly oz. Butterfly modelov, ki so primerljivi in v nekaterih pogledih tudi boljši od Deuter Kid comfort nahrbtnikov. Novi modeli nudijo par edinstvenih rešitev. Vedno je problem, ko otrok zaspi. Glava mu namreč nikoli ne pade nazaj, v vzglavje, temveč v stran. Shuttle rešuje to težavo z edinstveno oblikovanim vzglavnikom.

Bolj napredno od predhodnikov in konkurentov je tudi hrbtišče nahrbtnika. Gre za kombinacijo mrežastega in “full contact” hrbtišča, ki je pravi kompromis za vsestransko uporabnost nahrbtnika za nošenje otrok.

Tradicija pri Vaude-ju so 100% nastavljivost hrbtišča nahrbtnika in predela za otroka. Nastavljivost naramnic na treh delih, nastavljivost sedišča, obsega in višine pri otroku ter nastavljivost trdote hrbtišča, ledvenega dela in dela v tilniku pri nosaču. Cena je 243,91 € v promontana.si

Viri fotografij:

https://www.rei.com

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preskoči na orodno vrstico
retro toaster